FRA

Pályázati felhívások

A Francia Köztársaság Emberi Jogi Díja 2019

Megnyílt a jelentkezés a francia kormány miniszterelnöke által átadott, a Francia Köztársaság 2019-es Emberi Jogi Díjára, a „Szabadság-Egyenlőség-Testvériség” Díjra.

Az 1988-ban életre hívott díj olyan franciaországi vagy külföldi, egyéni vagy kollektív tevékenységeket kíván díjazni és kívánja azok végrehajtását elősegíteni, nemzetiségre vagy határokra való tekintet nélkül, amelyek az emberi jogok népszerűsítését vagy védelmét szolgálják.

A civil szervezeteknek vagy egyéni jelentkezőknek nemzetiségre és határokra való tekintet nélkül jelentkezési anyagot kell beadniuk a 2019-es két téma egyikében. A jelentkezésnek magában kell foglalnia egy Franciaországban vagy külföldön végrehajtandó tevékenységet vagy projektet. A 2019-es év két témája: az emberi jogok fiatal védelmezői és a testvériesség, mint feladat.

 A díj első öt helyezettje meghívást kap a Párizsban, 2019. december 10. környékén tartandó hivatalos ünnepségre, ahol érmet és 70.000 euró összértékű díjazást kapnak a projektek végrehajtására. Az őket követő öt helyezettnek „különdíj” feliratú érmet ad át az országuk francia nagykövete.

A francia nyelvű jelentkezési anyagnak az alábbiakat kell tartalmaznia:

  • a civil szervezet elnöke vagy jogi képviselője, vagy az egyéni jelentkező által aláírt jelentkezési levél;
  • a jelen pályázati felhíváshoz csatolt jelentkezési anyag, amely letölthető az Emberi Jogi Konzultatív Bizottság (CNCDH) honlapjáról: http://www.cncdh.fr/fr/prix/prix-des-droits-de-lhomme;
  • Esetleg a civil szervezet bemutatkozó anyaga (alapító okirat, tevékenység stb.)
  • A civil szervezet vagy az egyéni jelentkező postai és banki adatai.

 

A teljes jelentkezési anyagot a 2019. október 14-i jelentkezési határidőig kérjük elküldeni a Bizottság Főtitkárságának:

 

Az érdeklődők bővebb információkat találhatnak a díjról és a 2019-es év témáiról a CNCDH honlapján: https://www.cncdh.fr/sites/default/files/en_-_call_for_applications_.pdf.