FRA

Foglalkozások

Fedezze fel a könyvtár új foglalkozásait ! A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Elindítjuk A hónap applikációja sorozatunkat! Kövessetek minket, hogy értesüljetek a Médiatárban elérhető új applikációkról, amelyeket tableten vagy VR-szemüvegen próbálhattok ki. Márciusra egy tableten futó appot ajánlunk figyelmetekbe, amelynek segítségével egy fiatal szíriai lány menekülését követhetitek nyomon egészen Európáig.

Gyertek és próbáljátok ki az IF Pass kártyátokkal! Nyitvatartás és IF Pass kártya információk itt.

További információk az appról itt.

VR élmény a Francia Intézet Médiatárában! Gyere el hozzánk és próbáld ki az Oculus Quest headsetek egyikét!

Az Oculus Quest az első VR headset, amit valóban nem szükséges más eszközhöz csatlakoztatni, így könnyedén megtapasztalhatod az Oculus Quest nyújtotta 360°-os élményt. Az Oculus Touch kézi vezérlők segítségével azonnal belevetheted magad a játékba és kiélvezheted a virtuális világ nyújtotta csodálatos lehetőségeket. 

Gyerekek csak szülői felügyelet mellett használhatják. 13 éves kor alatt nem ajánlott! 

Használatához minden esetben IF Pass kártya szükséges.

Culturetheque.com a Francia Intézet digitális könyvtára, amelyen könyveket, képregényeket, folyóiratokat, stb. lehet letölteni.

Ez a foglalkozás segít kiigazodni az oldal használatában: hogyan kell letölteni egy e-könyvet vagy hogyan férhetünk hozzá a digitális folyóiratokhoz.

Előzetes bejelentkezés: mediatar@inst-france.hu

Ma már a könyvek számos formátumban letölthetőek, az alkalmazások pedig teljesen ujjáélesztik a képregényeket.

Ismerd meg a Médiatár digitális képregény gyűjteményét vagy készítsd el saját digitális képregényedet az auditóriumban vetített film alapján! Jelentkezés: mediatar@inst-france.hu

A papírszínház (kamishibai) egy japán mesemondó módszer, melynek lényege, hogy egy fakeretbe helyezzük a különálló kartonlapokat, amelyek hát­oldalán van a mese szövege. A gyerekek látják a képeket, és amikor felolvassuk a szöveget, megelevenedik számukra a látvány.

A felolvasás után a gyerekeknek lehetőségük lesz a történethez kapcsolódó egyszerű játékokat kipróbálni: puzzle, színező, memóriajáték, stb.

3-10 éves korig ajánlott.

Kérjük, hogy résztvételi szándékukat e-mailben jelezzék, hogy a létszám mellett tudjuk a gyerekekek nevét és korát (mediatar@inst-france.hu).

 

A Francia Intézet könyvtárának meseórája barátságos hangulatú kikapcsolódást jelent a gyerekeknek. A foglalkozásokon egy vagy több történet hangzik el, amelybe a kicsik is aktívan bekapcsolódhatnak.  A legkisebbeknek (3-5 év) franciául és magyarul is mesélünk, a nagyobbaknak (6-10 év) csak franciául szólnak a történetek. A mesék között minden résztvevőt finom uzsonnával várunk.

Jelentkezés: mediatar@inst-france.hu

Francia nyelvű táblás, kártya- és kockajátékok kölcsönözhetőek helyben használathoz.

Ezt a szolgáltatást csoportoknak, elsősorban iskolásoknak ajánljuk, előzetes
időpont-egyeztetéssel. A médiatár és a katalógus használatához az olvasók kérésére, előre megbeszélt időpontban segítséget nyújtunk

Ismeretterjesztő foglalkozás a médiatárban: Franciaország felfedezése történelmén, a művészeteken, a civilizáción, a technikán, a tudományokon, a földrajzon és az életmódon keresztül... Iskolai osztályok számára (9-18 éves korosztály): a foglalkozások tartalmát a tanulók korához és francia nyelvi szintjükhöz igazítjuk.

Erre a programra a férőhelyek száma korlátozott. Előzetes bejelentkezés telefonon a következő számon: 489-42-32 vagy e-mailen: mediatar@inst-france.hu

3 -6 éves gyerekeknek

Havonta egy alkalommal kézműves foglalkozással egybekötött filmvetítést tartunk a legkisebbeknek a Médiatárban. A vetítés francia nyelvű, de a kézműves foglalkozásra bátran jöhetnek azok a gyerekek is, akik (még) nem beszélnek franciául!
Meglepetés film (kb. 20 perc) kézműves foglalkozás (kb. 60 perc)

Jelentkezés : mediatar@inst-france.hu

Francia Intézet, Médiatár

mediatar.bibenligne.fr

Tel.: +36 (1) 489-4233
mediatar@inst-france.hu

A médiatár új nyitvatartása: kedd-szerda 15.00-18.30, csütörtök-péntek 15.00-19.00, szombat 10.00-14.00. Click and collect szolgáltatás & Culturethèque digitális könyvtár.