FRA

Foglalkozások

Fedezze fel a könyvtár új foglalkozásait ! A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Hogyan használjuk a culturetheque.com digitális könyvtárat, hogyan kell letölteni egy e-könyvet, hogyan férhetünk hozzá a digitális folyóiratokhoz…

Előzetes bejelentkezés: mediatar@inst-france.hu

A papírszínház (kamishibai) egy japán mesemondó módszer, melynek lényege, hogy egy fakeretbe helyezzük a különálló kartonlapokat, amelyek hát­oldalán van a mese szövege. A gyerekek látják a képeket, és amikor felolvassuk a szöveget, megelevenedik számukra a látvány.

A felolvasás után a gyerekeknek lehetőségük lesz a történethez kapcsolódó egyszerű játékokat kipróbálni: puzzle, színező, memóriajáték, stb.

3-10 éves korig ajánlott.

Kérjük, hogy résztvételi szándékukat e-mailben jelezzék, hogy a létszám mellett tudjuk a gyerekekek nevét és korát (mediatar@inst-france.hu).

Következő foglalkozás:

2020. február 29.

 

A Francia Intézet könyvtárának meseórája barátságos hangulatú kikapcsolódást jelent a gyerekeknek. A foglalkozásokon egy vagy több történet hangzik el, amelybe a kicsik is aktívan bekapcsolódhatnak.  A legkisebbeknek (3-5 év) franciául és magyarul is mesélünk, a nagyobbaknak (6-10 év) csak franciául szólnak a történetek. A mesék között minden résztvevőt finom uzsonnával várunk.

Jelentkezés: mediatar@inst-france.hu

Következő alkalom:

2020. február 19.

3 -6 éves gyerekeknek

Havonta egy alkalommal kézműves foglalkozással egybekötött filmvetítést tartunk a legkisebbeknek a Médiatárban. A vetítés francia nyelvű, de a kézműves foglalkozásra bátran jöhetnek azok a gyerekek is, akik (még) nem beszélnek franciául!
Meglepetés film (kb. 20 perc) kézműves foglalkozás (kb. 60 perc)

Jelentkezés : mediatar@inst-france.hu

Ma már a könyvek számos formátumban letölthetőek, az alkalmazások pedig teljesen ujjáélesztik a képregényeket.

Ismerd meg a Médiatár digitális képregény gyűjteményét vagy készítsd el saját digitális képregényedet az auditóriumban vetített film alapján! Jelentkezés: mediatar@inst-france.hu

Következő foglalkozás:

2020. március 7.

 

Francia nyelvű táblás, kártya- és kockajátékok kölcsönözhetőek helyben használathoz.

Ezt a szolgáltatást csoportoknak, elsősorban iskolásoknak ajánljuk, előzetes
időpont-egyeztetéssel. A médiatár és a katalógus használatához az olvasók kérésére, előre megbeszélt időpontban segítséget nyújtunk

Ismeretterjesztő foglalkozás a médiatárban: Franciaország felfedezése történelmén, a művészeteken, a civilizáción, a technikán, a tudományokon, a földrajzon és az életmódon keresztül... Iskolai osztályok számára (9-18 éves korosztály): a foglalkozások tartalmát a tanulók korához és francia nyelvi szintjükhöz igazítjuk.

Erre a programra a férőhelyek száma korlátozott. Előzetes bejelentkezés telefonon a következő számon: 489-42-32 vagy e-mailen: mediatar@inst-france.hu

Budapesti Francia Intézet, Médiatár

www.franciaintezet.hu

Tel.: +36 (1) 489-4233
mediatar@inst-france.hu

kedd: 14–19
szerda:14–19
csütörtök: 14–19
péntek: 14–19
szombat: : 10–17