FRA

Foglalkozások

Fedezze fel a könyvtár foglalkozásait ! A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A Francia Intézet könyvtárának meseórája barátságos hangulatú kikapcsolódást jelent a gyerekeknek. A foglalkozásokon egy vagy több történet hangzik el, amelybe a kicsik is aktívan bekapcsolódhatnak.  A legkisebbeknek (3-5 év) franciául és magyarul is mesélünk, a nagyobbaknak (6-10 év) csak franciául szólnak a történetek. A mesék között minden résztvevőt finom uzsonnával várunk.

Jelentkezés: mediatar@inst-france.hu

VR élmény a Francia Intézet Médiatárában! Gyere el hozzánk és próbáld ki az Oculus Quest headsetek egyikét!

Az Oculus Quest az első VR headset, amit valóban nem szükséges más eszközhöz csatlakoztatni, így könnyedén megtapasztalhatod az Oculus Quest nyújtotta 360°-os élményt. Az Oculus Touch kézi vezérlők segítségével azonnal belevetheted magad a játékba és kiélvezheted a virtuális világ nyújtotta csodálatos lehetőségeket. 

Gyerekek csak szülői felügyelet mellett használhatják. 13 éves kor alatt nem ajánlott! 

Használatához minden esetben IF Pass kártya szükséges.

Francia nyelvű táblás, kártya- és kockajátékok kölcsönözhetőek helyben használathoz.

Ezt a szolgáltatást csoportoknak, elsősorban iskolásoknak ajánljuk, előzetes
időpont-egyeztetéssel. A médiatár és a katalógus használatához az olvasók kérésére, előre megbeszélt időpontban segítséget nyújtunk

Ismeretterjesztő foglalkozás a médiatárban: Franciaország felfedezése történelmén, a művészeteken, a civilizáción, a technikán, a tudományokon, a földrajzon és az életmódon keresztül... Iskolai osztályok számára (9-18 éves korosztály): a foglalkozások tartalmát a tanulók korához és francia nyelvi szintjükhöz igazítjuk.

Erre a programra a férőhelyek száma korlátozott. Előzetes bejelentkezés telefonon a következő számon: 489-42-32 vagy e-mailen: mediatar@inst-france.hu

Francia Intézet, Médiatár

mediatar.bibenligne.fr

 

Nyitvatartás:

kedd-szerda-péntek 15.00-19.00

csütörtök 10.00-19.00, szombat 10.00-17.00

A folyamatos nyitvatartás mellett szombatonként 13 és 14 óra között a médiatár szolgáltatásai korlátozottan lesznek elérhetőek.

Tel.: +36 (1) 489-4233

E-mail: mediatar@inst-france.hu