FRA

2023

2023-03-08 00:00 2023-03-08 00:00 A partnerségi és együttműködési keretszerződés aláírása a budapesti Francia Intézet és az ESSCA Budapest között

Hozzáadom a naptáramhoz

A partnerségi és együttműködési keretszerződés aláírása a budapesti Francia Intézet és az ESSCA Budapest között

2023. március 8.

2023. március 8-án, szerdán új együttműködés kezdődik a budapesti Francia Intézet és az ESSCA budapesti campusa között, amely egy francia üzleti iskola számos kampusszal szerte a világon, és amely hamarosan a 30. születésnapját ünnepli.

Deli-Gray Zsuzsa, az ESSCA Budapest igazgatója, Pierre Pédico, a Francia Intézet igazgatója, és Alexis Rusinek, a tudományos és egyetemközi együttműködési attasé a Francia Intézetben találkoztak az a két intézmény közötti együttműködési szerződés aláírására.

Ez az esemény egy többéves, főként gazdaság-tudományon nyugvó együttműködést szentesít.

A szerződés aláírásának köszönhetően a két intézmény kölcsönösen vállalja, hogy együttesen fejlesztik az együttműködést a felsőoktatás és a kutatás területén, de egyúttal hozzájárulnak a francia nyelv magyarországi népszerűsítéséhez is.

Ennek megfelelően a Francia Intézet az ESSCA-ból professzorokat, kutatókat, diákokat fog meghívni az általa szervezett eseményekre. A Francia Intézet az ESSCA-val azon is együtt fog dolgozni, hogy az ESSCA több francia felsőoktatási intézménnyel kapcsolódhasson, illetve támogatni fogja a közös érdekeltségű események szervezésében. A két intézmény közötti együttműködés kiterjed arra is, hogy a professzorok, kutatók és diákok a francia kormány ösztöndíjlehetőségeiről széleskörű tájékoztatást kaphassanak.

Ez a keretszerződés olyan együttműködést tesz hivatalossá, amely már eddig is gyümölcsözőnek bizonyult, és várhatóan ezután is az lesz. Lehetővé teszi Francia Intézet számára, hogy megerősítse együttműködését a magyar felsőoktatási intézményekkel, és megszilárdítsa a francia-magyar kapcsolatokat az akadémiai és tudományos területeken.

2023-03-08 00:00 2023-03-08 00:00 A partnerségi és együttműködési keretszerződés aláírása a budapesti Francia Intézet és az ESSCA Budapest között

Hozzáadom a naptáramhoz