FRA

Egyetem és kutatás

2019-11-04 00:00 2019-12-13 00:00 Éghajlatunk - kiállítás 360°-ban

Hozzáadom a naptáramhoz

Éghajlatunk - kiállítás 360°-ban

2019. november 4. - 2019. december 13.

Az „Éghajlatunk - kiállítás 360°-ban” az emberi tevékenység miatt bekövetkező üvegházhatású gázok növekedésének kérdését járja körbe.

A kiállítás tudományos kutatás formájában kerül bemutatásra, dokumentumfilmszerű megközelítést alkalmaz, így ad támpontot a látogatóknak az éghajlatváltozáshoz kapcsolódó geopolitikai, gazdasági, energetikai, környezeti, technológiai és tudományos kérdésekben.

A gyakran nyugtalanságra okot adó környezetünkben, ahol is az információk mindenhonnan áramlanak felénk, a kiállítás zsurnalisztikai megközelítést alkalmaz, aminek az célja, hogy a látogatóknak megbízható, egyberendezett forrásokra alapulva hivatkozási pontot nyújtson. Mindezt egy független vizsgálat után, melynek során a látogató az anyag minden részébe betekintést nyerhet. A látogató így sok ismeretre tehet szert eredeti infografikáknak és az alábbi négy témában rendelkezésre álló ismereteknek köszönhetően:

    A felmelegedés diagnosztikája és az első hatások

    A felmelegedés okai és az emberiség felelőssége

    Az üvegházhatású gázok növekedése és az éghajlat változása

    Megoldások keresése a bolygó előtt álló klímakihívásokra

A kiállítást a francia Cité des Sciences et de l’industrie, Universcience tervezte és készítette a BNP Paribas Alapítvány támogatásával, együttműködésben a UNEP-pel (az Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi Programja).

Az ingyenesen megtekinthető kiállítás magyar nyelven, francia felirattal kerül bemutatásra a BNP Paribas Alapítvány és a BNP Paribas jóvoltából a Budapesti Francia Intézetben. A kiállításhoz 2019. november 4- december 4. között számos program kapcsolódik: konferenciák, előadások és filmvetítések. Tekintse meg a Budapesti Francia Intézet és partnerei szervezésében megvalósuló Környezetvédelmi és Fenntartható Fejlesztési Hónap programját. Partnereink:

- la Cité des sciences et de l’industrie, un lieu Universcience

- la Fondation BNP Paribas

- BNP Paribas

- COLAS

 

2019-11-04 00:00 2019-12-13 00:00 Éghajlatunk - kiállítás 360°-ban

Hozzáadom a naptáramhoz

Institut français en Hongrie

www.franciaintezet.hu

Fő u. 17
1011 Budapest