FRA

Pályázati felhívások

Nemzeti Közigazgatási Iskola (ENA) 2019-es nemzetközi programjai

A Nemzeti Közigazgatási Iskola (ENA) minden évben nemzetközi programokat kínál a francia és külföldi tisztviselők, a nagy közszolgáltók vezetői, az állami vállalatok vagy hasonló cégek számára. A szemináriumok a kiválasztott moduloktól függően francia vagy angol nyelven állnak rendelkezésre. A 2019-es évre az ENA 14 rövid, 1-3 hetes nemzetközi programot kínál, köztük 4-et angol nyelven. A 2019-re tervezett programok katalógusa itt érhető el.

A programokhoz való hozzáférés feltételei a következők:

• Tisztviselőnek, közhasznú társaságnak vagy hasonlónak lenni (az ENA engedélyével a nemzetközi programok nyitva állhatnak más jelöltek számára);

• Mester fokozatú vagy azzal egyenértékű, négyéves felsőfokú végzettséget igazoló diploma, vagy vagy bizonyos esetekben ezzel egyenértékű kapacitást tanúsító felelősségteljes beosztás;

• Legalább hároméves szakmai tapasztalat igazolása;

• A kormánya vagy a munkáltatója általi kifejezett bemutatás;

• A francia vagy az angol nyelv magas szintű ismeretének igazolása a kívánt modul szerint.

A pályázóknak legkésőbb 10 héttel a kívánt képzés megkezdése előtt e-mailben kell elküldeniük regisztrációs űrlapjukat, mellékelve az igazoló dokumentumokat Antoine Pretot címére (a.pretot@inst-france.hu).

A nemzetközi programokkal és a regisztrációs dokumentumok elérésével kapcsolatos további információkért látogasson el az ENA weboldalára: https://www.ena.fr/Formation-continue/Programmes-Internationaux-et-d-approfondissement/CISAP.