FRA

Aktualitások

Pályázat : fenntartható turizmus

Pályázat : fenntartható turizmus - 2017

Utazz másképp !

 

2017, a Fenntartható Turizmus a Fejlődésért Nemzetközi Éve alkalmából a Budapesti Francia Intézet pályázatot hirdet a 15. környzetvédelmi hónap keretében az fenntartható turizmus témakörében. A pályázatra elsősorban a francia tagozatos középiskolás (max. 6 főből álló) csoportok jelentezését várjuk.

A pályázat témája a felelősségteljes és környezetkímélő turizmus. A pályázóknak olyan projektet kell összeállítaniuk, amellyel felhívják a figyelmet a felelősségteljes turizmus pozitív hatásaira a tömegturizmusssal szemben. Célunk közösen gondolkodni azon, hogy miként javíthatunk utazásaink során meszokott viselkedésünkön, hogyan óvhatjuk jobban a természetet, az épített környezetet, tisztelve a helyi lakosok életét.

Bővebb információ és a jelentkezés feltételei az alábbi linken olvashatók: IFprofs

Felkészülést segítő anyagok : itt

 

A legjobb 3 pályázat bemutatására és díjazására november 23-án 11 órakor a fenntartható turizmus köré szervezett fél napos konferencia keretében kerül sor a Francia Intézetben (Amfiteátrum, 1. emelet). A francia és magyar szakemberek előadásaira szeretettel várjuk a pályázatot benyújtó csoportokat, és a téma iránt érdeklődő osztályokat (francia és magyar nyelvű szinkrontolmácsolást biztosítunk).

 

A pályázat benyújtásának határideje : 2017. november 10., péntek 18.00.

 

Letölthető dokumentumok :

 A pályázat plakátja

A pályázat

Szabályzat és jelentkezés