FRA

Fiataloknak

Kísérőprogramok

 

FÖLDSZINT

Make-up bemutató Rafaël Pitával 11.00 -13.00
A kubai Havannában született,  New Yorkban nevelkedett Rafaël PITA, 1999-ben telepedett le Párizsban, hogy szépművészeti és festőművészi tanulmányai után a divat világában folytathassa karrierjét. Három évvel később vezető sminkmester a Pierre Balmainnél Oscar de la RENTA és André Leon TALLEY irányítása alatt. Ennek az együttműködésnek hatására döntött úgy, hogy végleg Párizsban marad.
Az idei Nyílt napon két sminkkreációt készít, melyeket a 2017-es Tíz frankofón szó ihletett. A modelleket a Nanushka öltözteti.


Café Dumas : Kóstoló 10.00
Minyon-kóstoló gyerekeknek. Keressék a kóstolókuponokat a bejáratnál !

Le Gourmet de Bordeaux : Kóstoló 11.00
Pálmazsírmentes csokoládé kóstoló a francia ínyenc termékek üzletében
 

Librairie Latitudes :  Philippe Brasseur kicsiknek és nagyok egyaránt szóló, „Játsszunk a könyvekkel!” című foglalkozása. 11h - 12h30
Találkozó Philippe Brasseur ifjusági szerzővel. Philippe Brasseur  szenvedélyesen szeret írni és rajzolni;többek között az „1001 activités autour du livre” szerzője.

 

FÉLEMELET

ModArt divatshow  10h30
Metropolitan divatshow 13h30

Két budapesti művészeti és divatiskola, a ModArt és a Metropolitan Egyetem hallgatói mutatják be a  Frankofón Fesztiválra készített kreációikat, melyeket 2017-es Tíz frankofón szó inspirált.
Az idei Tíz frankofón szó az informatika területéről származik: 10 modern szó a virtuális világból.
A Nyílt napon megtudhatjuk, hogy néznek ki ezek a szavak a divat nyelvén elbeszélve…
avatar (avatár), canular (hoax), émoticône (emotikon, hangulatjel), favori (kedvenc), fureteur (böngésző), héberger (tárhely biztosítás), nomade (hordozható eszköz), nuage (felhő), pirate (hekker), télésnober (phubbing)

 

Zene : DJ Maandjet (FR)
 

Tombola 14.30

 

1. EMELET

Ékszerkészítés a Giranellivel 11.00 -12.30
Ékszerkészítő Workshop a Francia Intézetben a Giranellivel.


Filmvetítés .15.00 / Auditórium
A szép világ (Le beau monde) francia film, rendezte:  Julie Lopes Curval
A 20 éves Alice Bayeux-ben él és gyapjúfestéssel foglalkozik. Amikor találkozik a jómódú párizsi nővel, Agnès-zel, ez utóbbi - felfedezve a lány tehetségét - segít neki bejutni egy fővárosi művészeti iskolába. Alice mindent maga mögött hagy és Párizsba költözik. Itt ismeri meg Antoine-t, Agnès fiát. A két fiatal egymásba szeret. Antoine Aliceban találja meg azt az őszinteséget és naivitást, ami teljességgel hiányzik a fiú által mélyen megvetett polgári miliőből. Alice, Antoine-nak köszönhetően közelről ismerheti meg a régóta csodált világot. De vajon milyen árat fizet...

 

2.EMELET

Franciaországi ösztöndíjak / Campus France prezentáció 11.00 -11.30  / Téléthèque   
Tájékoztató a Francia Kormány ösztöndíjairól valamint a franciaországi továbbtanulási lehetőségekről.           

Culturethèque bemutató 13.00   / Téléthèque   
A Budapesti francia Intézet digitális könyvtárának bemutatása. Digitális dokumentumok széles választékát (e-könyvek, napilapok és folyóiratok, filmek, zene, és hangoskönyvek) töltheti le otthonról, a nap bármely szakában a culturetheque.com oldalon.

 

3. EMELET

A Nyelviskola programja
 

4. EMELET

Kreatív kézműves foglalkozás gyerekeknek 11.00 -13.30 / Médiatár
A médiatárban kézműves foglalkozás kicsiknek és nagyobbaknak – a kiegészítők jegyében.
 

Töltse le a Nyílt nap programját