FRA

Konferenciák

2021-11-08 18:30 2021-11-08 20:30 Down to Earth #5 / Hibrid gondolkodók

Hozzáadom a naptáramhoz

Down to Earth #5 / Hibrid gondolkodók

2021. november 8. 18:30 - 20:30

Down to Earth #5 / Hibrid gondolkodók

 
A 𝘋𝘰𝘸𝘯 𝘵𝘰 𝘌𝘢𝘳𝘵𝘩 előadássorozat következő, immáron ötödik alkalma ezúttal a kortárs francia filozófiai és társadalomtudományos gondolkodás két jeles szerzője, Bruno Latour és Michel Serres munkássága és legújabb, magyarul megjelenő könyvei köré szerveződik.
 
Elsőként a Down to Earth sorozat címéül is szolgáló mű szerzőjének, Bruno Latournak a Kijárat Kiadó gondozásában megjelenő 𝘏𝘪𝘣𝘳𝘪𝘥 𝘨𝘰𝘯𝘥𝘰𝘭𝘬𝘰𝘥𝘢́𝘴 című kötete kerül bemutatásra. A könyvbemutató során Kelemen Pál sorozatszerkesztőt, valamint Keresztes Balázst, a kötet egyik fordítóját Miklósvölgyi Zsolt és Szabó Bálint fogják kérdezni Latour első magyar nyelvű válogatáskötetéről. A most megjelenő könyv egyedülálló módon kívánja bemutatni a francia szociológus és tudományfilozófus írásait, amelyek egyaránt szólnak a társadalom- és a természettudományokról, továbbá ötvözik a politikai gondolkodást az ökológiai szemlélettel.
 
Ezt követően Seregi Tamás filozófus, a Bruno Latour munkásságára is nagy hatással lévő Michel Serres filozófiájáról tart előadást 𝘌́𝘴𝘻𝘢𝘬𝘯𝘺𝘶𝘨𝘢𝘵𝘪 𝘢́𝘵𝘫𝘢́𝘳𝘰́ címmel. Prezentációja kiindulópontjául az általa fordított, s a Kijárat kiadónál Latour könyvével egy időben megjelenő, 𝘈 𝘵𝘦𝘳𝘮𝘦́𝘴𝘻𝘦𝘵𝘪 𝘴𝘻𝘦𝘳𝘻𝘰̋𝘥𝘦́𝘴 című Serres-mű fog szolgálni.
 
Végezetül pedig a Pozsonyban élő Cséfalvay András képzőművész 𝘛𝘌𝘊 • 𝘍𝘐𝘊: 𝘓𝘦́𝘵𝘦𝘻𝘦́𝘴𝘪 𝘮𝘰́𝘥𝘰𝘬, 𝘢𝘮𝘦𝘭𝘺𝘦𝘬 𝘵𝘰̈𝘣𝘣 𝘧𝘪𝘨𝘺𝘦𝘭𝘮𝘦𝘵 𝘦́𝘳𝘥𝘦𝘮𝘦𝘭𝘯𝘦𝘬 című lecture-performance keretében a latouri gondolkodás és a kortárs képzőművészeti gyakorlatok lehetséges összefüggéseiről tart rendhagyó előadást.
 
Az esemény során lehetőség lesz kedvezményes áron megvásárolni Bruno Latour Hibrid gondolkodás. Válogatott tanulmányok, Michel Serres A természeti szerződés című könyveit, valamint a Kijárat kiadó digi:::poszt sorozatának további példányait is.
 
A esemény szervezője és támogatója a Francia Intézet
 
Az előadássorozat kurátorai: Szabó Bálint és Miklósvölgyi Zsolt
https://downtoearth.persona.co
 
Külön köszönet a Szlovák Kulturális Intézetnek.
 
A belépés ingyenes
2021-11-08 18:30 2021-11-08 20:30 Down to Earth #5 / Hibrid gondolkodók

Hozzáadom a naptáramhoz

Institut français en Hongrie, Auditorium

www.franciaintezet.hu

Fő u. 17,
1011 Budapest