FRA

Mozi

2019-04-30 18:30 2019-04-30 20:15 Manta Ray filmvetítés

Hozzáadom a naptáramhoz

Manta Ray filmvetítés

2019. április 30. 18:30 - 20:15

Manta Ray filmvetítés & Snowdrops koncert

A Francia Intézet és a film magyarországi terjesztője, a magyarhangya sajnálattal közli, hogy a Snowdrops nem lép fel a Francia Intézetben április 30-án. Az eredetileg tervezett Manta Ray című film premier előtti vetítését megtartjuk 18.30-kor, ám a koncert a duó egyik tagjának vasárnapi balesete miatt – egyelőre – elmarad.

A koncert + vetítésre szóló jegyek a vásárlás helyszínén visszaválthatók, a vetítésre szóló jegyek normál áron (1200 forint, 1000 forint bérlettel) még kaphatók.

A Francia Intézet és a magyarhangya nem mond le e különleges esemény megrendezéséről, ha Christine Ott jobban lesz, újra neki futunk. Itt kívánunk neki mielőbbi gyógyulást.

A Manta Ray francia-thaiföldi film magyarországi premierjét még megfejeltük a francia elektro atmoszférikus zenét játszó Snowdrops duó koncertjével. Természetesen a film zenéjét is nekik köszönhetjük, de a koncert mellett egy beszélgetésre is vendégeink. A zenei felvezetés után a többszörösen díjnyertes filmmel teljes lesz az élmény.

Manta Ray
R.: Phuttiphong Aroonpheng
Thaiföldi–francia–kínai dráma, 2018, 105’
Sz.: Wanlop Rungkumjad, Rasmee Wayrana, Aphisit Hama

Thaiföld. Egy fiatal halász egy sebesült férfit talál az erdőben. Megmenti az idegen életét, nevet is ad neki, és bár beszélni nem tudnak egymással, összeszoknak. Ám egy nap a halász nem tér haza a folyóról.

Phuttiphong Aroonpheng első nagyjátékfilmje nem csupán egy humanista dráma, de egy tüneményes parabola is a világ legüldözöttebb népcsoportjáról, a rohingyákról. Varázslatos zenei és képi világával egy új, modern zsánert teremt. A Manta Ray a 2018-as Velencei Filmfesztiválon debütált, és elvitte az Orizzonti szekció fődíját, majd Toronto és San Sebastián is műsorára tűzte. Díjat nyert Thessalonikiben, Mumbaiban, Kairóban, Zágrábban és számos év végi lista titkos kedvence lett.

Snowdrops

“A francia zongorista duó, a Snowdrops gazdag hangzásvilággal és lappangó harmóniákkal varázsolja impresszionista látomássá Aroonpheng pompás kompozícióit.” Screen Daily

A SNOWDROPS tagjai:
Christine Ott: Ondes Martenot, zongora, harmonium, ének
Mathieu Gabry : Ondomo, zongora, dob

CHRISTINE OTT
Christine Ott, francia zeneszerző, zongorista, énekes, azon kevesek egyike, aki az “Ondes Martenot” hangszeren is virtuóz. Dolgozott már együtt Yann Tiersennel (az Amélie csodálatos élete és Tabarly c. filmeken) a Tinderstickkel (Claire Denis 35 pohár rum c. filmjén) de Syd Mattersszel és a Radioheaddel is. Yann Tiersen zenekarának tagja volt 8 éven keresztül, klasszikus zenekarokkal is turnézott 10 évig. Elismert komponista, filmektől az operáig, színházi daraboktól a kortárs zenéig minden műfajban alkot. Nem érdeklik a korlátok, folyamatosan új hangzásokat és harmóniákat kutat. Kedvence és védjegye a ritka hangszer az Ondes Martenot.

MATHIEU GABRY
Mathieu Gabry nappal világosítóként, éjszaka pedig zenészként dolgozik. Számára nincs különbség a hang és a fény megmunkálása között. Az utóbbi években a zene dominált karrierjében; 2014-ben megalapította Christine Ott-tal a Snowdrops nevű zongorista duót, hogy együtt alkothassanak színházi darabokat, filmzenéket és ún. immerzív koncerteket (a vizuált az adott helyszínhez vagy fesztiválhoz készítik, pl. Opéra de Lyon).


A Manta Ray film zenéje 2019 március 15-én jelent meg a Gizeh Records gondozásában.

► A jegy ára IF Pass-szal 1000 Ft, IF Pass nélkül 1200 Ft.
www.franciaintezet.hu/hu/cikkek/if-pass
Thai és francia nyelven, magyar és francia felirattal

2019-04-30 18:30 2019-04-30 20:15 Manta Ray filmvetítés

Hozzáadom a naptáramhoz

Institut français de Budapest, Auditorium

www.franciaintezet.hu

Fő u. 17,
1011 Budapest