FRA

Mozi

2019-11-30 10:30 2019-11-30 12:00 Mozi és Workshop gyerekeknek - Medvevilág Szicíliában

Hozzáadom a naptáramhoz

Mozi és Workshop gyerekeknek - Medvevilág Szicíliában

2019. november 30. 10:30 - 12:00

Medvevilág a Francia Intézetben! Az Anilogue Animációs Filmfesztivál keretében mutatjuk be a Medvevilág Szicíliában c. filmet november 30-án 10.30-kor az Francia Intézet Auditóriumában. A filmvetítés után pedig a legkisebbeknek mutatjuk meg rajzfilmkészítés titkait egy magyar nyelvű foglalkozáson.

Medvevilág Szicíliában

Francia animációs film, 2019, 82’
R.: Lorenzo Mattotti
Magyar nyelven, francia felirattal
Korhatár nélkül

Minden aznap kezdődik, amikor a mesebeli Szicília hegyei között a vadászok fogságba ejtik a medvekirály fiát, Tónit. A hegyekben a tél keménynek ígérkezik, így Leander király úgy dönt, levezeti a népét az emberek lakta sík vidékre, ahol nemcsak élelemhez jutnak, de egy varázsló segítségével Tónira is rátalálnak. Azonban az is hamar kiderül, hogy a medvék nem élhetnek együtt az emberekkel.

A mesebeli Szicíliában játszódó történetben Leander, a medvék királya levezeti a népét a hegyekből, hogy élelemhez jussanak, és megtalálják régen elvesztett fiát, Tónit. Az emberek világával megismerkedő medvék viszont egyre több emberi szokást vesznek át, a városokban élve veszélybe kerül a medvelélek.

Dino Buzzati meséje a 20. század egyik legjelentősebb szépirodalmi gyerekkönyve. A belőle készült animációs film méltó az eredetihez: az olasz származású rendező, Lorenzo Mattotti a megvalósításon a Kecskeméti Animációs Stúdióval dolgozott együtt.

A filmhez kapcsolódó foglalkozás:

Hogyan készítsük rajzfilmet?  A gyerekek megismerkedhetnek az animációsfilm-készítés  technikáival a természetből származó tárgyak felhasználásával. Felfedezhetik az animációs film készítéséhez szükséges eszközöket.
A foglalkozást az Animációs Játszóház vezeti (https://www.facebook.com/animaciosjatszohaz/).

Ajánlott korosztály: 6 éves kortól
Időpont: 13:150-14:00

A foglalkozásokon a november 30-án, szombaton a Francia Intézetben vetített Medvevilág Szicíliában című filmre váltott jeggyel lehet részt venni. A jegy ára 1000 forint.

Jegyek kaphatók online: https://franciaintezet.jegy.hu/ vagy a Médiatárban.

A helyek száma korlátozott, előzetes regisztráció szükséges az alábbi linkeken:

https://doodle.com/poll/gwedtg5acwvykxqa

Bővebb információért, kérjük forduljon Pauline Devaux-hoz - p.devaux@inst-france.hu

2019-11-30 10:30 2019-11-30 12:00 Mozi és Workshop gyerekeknek - Medvevilág Szicíliában

Hozzáadom a naptáramhoz

Institut français de Budapest, Auditorium

www.franciaintezet.hu

Fő u. 17,
1011 Budapest